Już dzisiaj Andrzejki – wieczór wróżb, hucznych zabaw i wykwintnych przyjęć. A jeśli mowa już o przyjęciach, nie możemy pominąć smacznych i nie mniej atrakcyjnych akcentów na stole. Dziś pomysł na czekoladowe myszki, które z łatwością wykonacie na każde przyjęcie.
Materiały:
– słodkie wiśnie z ogonkami w syropie np. Maraschino Cherries
– czekoladki Hershey Kisses lub inne czekoladki w kształcie stożka
– czekolada (ja wybrałam czekoladę deserową połączoną z czekoladą gorzką)
– płatki migdałów
Wykonanie:
1. Połóż wiśnie na papierowym ręczniku tak, by odsączyć z nich jak najwięcej soku.
2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Następnie zanurz w niej słodkie wiśnie i połóż na kawałku papieru woskowego lub na talerzu.
3. Teraz do zanurzonej w czekoladzie wiśni szybko przyłóż czekoladkę w kształcie stożka.
4. Zanim czekolada zastygnie dołóż płatki migdałów, które posłużą za uszy czekoladowej myszy.
5. Poczekaj, aż czekoladowe myszy ostygną.
6. Smaczny i stylowy dodatek gotowy 🙂
zdjęcia, przepis: www.happyhourprojects.com