Epoka ostentacji umarła – powiedział Marco Rebora, twórca konkursu Restaurant & Bar Design Awards, ogłaszając laureatów nagrody. Najlepszym barem 2013 roku został londyński Atrium Champagne Bar.
Konkurs Restaurant & Bar Design Awards wyznacza najnowsze trendy w dziedzinie designu. Nagroda za najlepszy lokal jest swoistym barometrem, który wskazuje kierunek współczesnej aranżacji wnętrz. Nic dziwnego, że najpiękniejszym barem na świecie został londyński Atrium Champagne Bar – lokal skąpany w marmurze.
Atrium Champagne Bar, podobnie jak cały Hotel ME w którym znajduje się bar, został zaprojektowany przez znane, brytyjskie studio projektowe Foster and Partners. We wnętrzu baru panuje elegancja i prostota. Prestiżowy charakter lokalu podkreśla wszechobecny, biały marmur. Gości przekraczających progi Hotelu ME zachwyca niezwykły dach, z którego w malowniczy sposób docierają promienie słoneczne.
Mówiąc o trendach na nadchodzący sezon, pisałam o marmurze i szlachetnych kamieniach. Z wiadomości, które do mnie wysłaliście wiem, że nie każdemu spodobała się moda na jesień 2013. Jednak kolejnym potwierdzeniem surowych trendów, naturalnych materiałów i aranżacji bez zbędnych dodatków jest wynik konkursu Restaurant & Bar Design Awards.
Więcej na temat nadchodzących trendów możecie przeczytać tu: http://mieszkanioweinspiracje.pl/trendy/17454/trendy-na-jesien-2013
bar, zdjęcia: www.melia.com
informacje, zdjęcia: www.restaurantandbardesignawards.com