"Na naszym blogu znajdziesz inspiracje i pomysły,
jak w nietuzinkowy sposób urządzić swoje mieszkanie,
dom czy nawet pokój" - Mieszkaniowe Inspiracje
www.studiorygalik.com, fot. Nick Albert /Kollektiv Fischka

Meble z jedzenia

Co zrobić z niezjedzoną, czerstwą bagietką? Tego problemu na pewno nie mają projektanci z polskiego Studia Rygalik. Postanowili oni bowiem wykorzystać produkty, których pozbywamy się każdego dnia, do stworzenia wyjątkowego mebla.

Polscy designerzy zdarzyli się już wyróżnić na tle europejskich projektantów. Ale tak odważnego projektu nie widziałam od dawna, zobaczcie jak projektanci ze Studia Rygalik postanowili poradzić sobie z problemem marnowania żywności. Łącząc wysokiej klasy design z kulturą żywienia tworzą oni  niebanalne produkty użytkowe. Jednym z nich jest stolik wykonany z czerstwych, francuskich bagietek.

Dzieło to zostało zaprezentowane na wystawie „The Food Project. The Shape of Taste” otwartej we włoskim Rovereto. Meble z jedzenia można oglądać od 9 lutego do 2 lipca bieżącego roku.

 ww.studiorygalik.com, zdjęcia: Nick Albert /Kollektiv Fischka


ww.studiorygalik.com, zdjęcia: Nick Albert /Kollektiv Fischka

ww.studiorygalik.com, zdjęcia: Nick Albert /Kollektiv Fischka

ww.studiorygalik.com, zdjęcia: Nick Albert /Kollektiv Fischka

projekt: www.studiorygalik.com, zdjęcia: Nick Albert /Kollektiv Fischka, informacje: www.mart.trento.it