W dzisiejszych czasach nie jedna pizzeria nie ma pomysłu na przyciągnięcie klientów. Goście sporadycznie odwiedzają restauracje, a lokale są drogie w utrzymaniu. Rozwiązaniem może okazać pizza na wynos i to podawana w ruchomym kontenerze.
Jon Darsky doskonale połączył popularny trend, taniość usług i ochronę środowiska. Zamiast przyczepy, na dostawczym samochodzie przymocował stary, bezużyteczny kontener. W nim stworzył miejsce do przygotowywania pizzy i wybudował wielki piec opiekany drewnem. Pizzerię nazwał „Del Popolo” czyli ludzie.
Tak innowacyjny projekt nie należał jednak do najtańszych. Jon musiał zapłacić za lokal niemal 180.000 dolarów. W zamian zyskał niecodzienną restaurację i stylowy, nowoczesny design. Jak Wam się podoba taki bar?
Zdjęcia: www.delpopolosf.com, znaleziono na: www.psfk.com i www.decoist.com