Uwielbiam kuchenne gadżety. Mimo, że większość z pomysłowych sprzętów z pewnością nie przydaje nam się podczas codziennego przygotowywania posiłków, kuchenne gadżety mają w sobie niezwykły urok. Zgodzicie się?
Jaką metodę wykorzystujecie, by oddzielić żółtko od białka? Pomagacie sobie skorupkami, wyjmujecie żółtko łyżką, a może oddzielacie białko od żółtka za pomocą dłoni?
Studio Peleg Design z Tel Awiwu wymyśliło jeszcze jedną metodę – silikonową rybkę. „Yolkfish” to gadżet, który dosłownie wsysa żółtko. Dzięki niemu, bez problemu oddzielicie białko od żółtka i przełożycie do innej miseczki!
Projektanci przekonują, że gdy raz użyjecie „Yolkfish”, nie będziecie mogli się bez niego obejść! Może lepiej nie próbować? 🙂
produkt, zdjęcie: www.peleg-design.com