Idzie zima, a więc warto pomyśleć o kuchennej spiżarni. Decydując się na tego typu rozwiązanie, jeszcze przed rozpoczęciem gruntownego remontu, warto zaplanować rozkład i rodzaj mebli.
Pamiętajmy, że bez względu na metraż, nasza spiżarnia powinna być przede wszystkim funkcjonalna.
W przypadku spiżarni, świetnym rozwiązaniem mieszczącym liczne domowe przetwory będą z pewnością otwarte regały i półki, które najlepiej wykonać idealnie pod wymiar. Można je również kupić.
Najtańszym, a zarazem sprawdzonym sposobem są dostępne w sklepach ze sprzętem budowlanym ażurowe regały. Decydując się na gotowe rozwiązania, zwróćmy uwagę, by miały one regulowany rozstaw półek.
Wbrew pozorom, na słoiki i soki wystarczy nam 15-18 centymetrów wysokości. Warto mieć na uwadze fakt, iż na zbyt głębokich regałach produkty trzeba ustawiać w dwóch rzędach, przez co tracimy sporo miejsca.